Med tanke på vad som ibland spolas ner i våra avlopp så kan man förundras över att det inte oftare blir stopp i avloppet. Speciellt i köket så kan det ena efter det andra spolas ner från stekpannor, matrester och annat som kan riskera att det stoppas till i avloppet.

Det absolut bästa tipset är att inte spola ner vad som helst i avloppet, lägg det i soppåsen istället. Det finns en mängd med husmorstips hur man ska gå tillväga om det börjar märkas att det är trångt i avloppsrören i köket. I vissa fall så kan det hjälpa, men som oftast enbart tillfälligt, det kan finnas risker att problemet återkommer.

Om det har blivit för mycket och det rinner inte undan så kan det vara svårt att lösa med något husmorstips, det gäller att ta in experthjälp som kan fixa så att det rinner som det ska i kökets avlopp. Många gånger så kan det vara den enda lösningen på problemet. Det kan vara år av slam och skit som fastnat i rören och det behöves en ordentlig rengöring för att få det att lossna.

Genom regelbunden spolning i avloppet och inte spola ner vad som helst så kan avloppen klara sig längre från avlagringar och annat som tillslut gör så att det rinner undan för dåligt. Så fort man upptäcker att det är dålig avrinning i avloppet så kolla upp vad som kan behövas åtgärdas. Tala med din hyresvärd om du bor så till i annat fall kontakta experter inom området för konsultation.