Att hålla en bra inomhusmiljö är väldigt viktigt. Och detta handlar till stor del om just luftkvaliteten. I viss utsträckning är det svårt att bedöma sin egen situation alla gånger då vi ganska snabbt vänjer oss vid våra inomhusförhållanden och därmed lägger dem åt sidan som om de egentligen inte var ett problem. Men verkligheten kan vara annorlunda.

Ett bra ställa att börja kan faktiskt vara att göra ett ordentligt test av inomhusmiljön. Du kan få hjälp med detta genom tjänster som den Sunt Hem erbjuder. Ett sådant test kan komma med många insikter i just ditt hems situation och rekommendationer på åtgärder som kan förbättra kvaliteten hemma.

Utöver detta finns det så klart även tips som alla hem kan dra nytta av. Att se över ventilationen är alltid en bra början. Uppgiften att transportera bort gammal luft och ta in ny frisk luft är en väldigt viktigt sådan och är något som du bör regelbundet kontrollera att den fungerar som den ska.

Trots detta kan det fortfarande vara bra att vädra emellanåt. Det är något du faktiskt bör göra mer än en gång dagligen. Och du är säkert redan medveten om skillnaden det kan göra bara vid första tillfället. Vädra gärna sovrummet innan du går och lägger dig, och sedan igen på morgonen som du kliver upp.