Finns det något mer tillfredsställande än ett skinande rent hem? Att vistas i en ren miljö är bra och stärkande för själen. I dessa tider är det dessutom viktigare än någonsin att hålla smuts, bakterier och virus ute ur våra hem. Oavsett om städning är din stora passion eller något du drar dig för så kan följande tips på verktyg och medel underlätta städningen där hemma.

Vilka verktyg behöver jag?

Du behöver inga avancerade verktyg för att hålla rent och fräscht där hemma och de viktigaste har du kanske redan i städskrubben. Mikrofiberdukar suger effektivt åt sig smuts och damm men även en bit avrivet lakan kan duga. En bit svinto tar enkelt bort brända matrester från pannor och spishäll men funkar lika bra när du vill få bort tuffa kalkrester från badrumsväggarna. Ett annat måste är en hygienisk mikrofibermopp med tvättbara dukar.

Vilket medel ska jag använda?

Regel nummer ett när det kommer till städning är att minimera användningen av starka medel – i den mån det går. Ofta duger det utmärkt med lite diskmedel eller såpa och vatten för att få bort smuts och fett. Men om du någonsin har tampats med riktigt ingrodda fettfläckar vet du att det ibland krävs tyngre vapen. I sådana fall är det bara avfettningsmedel som löser upp effektivt.