Att komma hem till ett nystädat hem tar bort många måsten för den uppbokade familjen. Genom att leja bort städningen skapas mer tid att umgås med familjen och mer tid till roligare aktiviteter. Vi har här tagit upp företag vi kan rekommendera och tipsa om i Stockholm.städhjälpI och med att RUT avdraget infördes 2009 har utbudet av städfirmor ökat markant. Det finns idag många städfirmor i de flesta städer, vissa bättre och vissa sämre. Eftersom det alltid finns oseriösa firmor på marknaden är det några punkter som kan vara bra att stämma av innan man bokar en tjänst hos ett städföretag. Dessa är;

  • Betalningsförmåga – Ett bra sätt för att se om företaget är trovärdigt och seriöst är att kolla upp vilken kreditvärdighet de har. AAA är ett mycket bra värde vilket visar att företaget har god betalningsförmåga.
  • F-skattsedel – Tyvärr finns det fortfarande oseriösa företag på marknaden som “arbetar svart”. Var därför noga att kolla upp om de har F-skattsedel. Utan F-skattsedel kan du inte göra RUT avdrag.
  • Ansvarsförsäkring – Var noga att kolla upp om företaget har en ansvarsförsäkring. Med det menas att de är försäkrade hemma hos dig så om något går sönder eller om olyckan är framme finns det en försäkring som täcker upp kostnaderna.

När du väl hittat en firma som passar dig kan du få tid över till annat. Vi vill alla ha rena och fina hem men det tar så mycket av vår värdefulla fritid. Tiden då vi egentligen skulle kunna ägna åt en hobby eller tillsammans med familjen går åt till skurning, dammsugning, damning och putsning. Ta gärna tiden att prata med din städare så ni båda står på samma sida över vad som ska göras. Det kommer också att kännas tryggare att släppa in städaren i sitt hem när man kanske inte är hemma, om man har fått lärt känna denne först.

Företag

Bor du i Stockholm finns det många bra städföretag att välja bland. Ett företag vi gillar som uppfyller alla punkter ovan är Hemmiljö. Hos dem kan du enkelt få hjälp med den städning du behöver. Företaget erbjuder även fönsterputsning, flyttstädning och trappstädning. Anlitar du städning av Hemmiljö har du 48 timmar efter städningen en “nöjd kund garanti” vilket innebär att du har rätt att “reklamera städningen” om du inte tycker den uppnår de krav du kommit överens med dem om. De tar sig an kontor och butiker och kan jobba utefter dina timmar. Därmed kan du få det städat när du lämnar eller innan du kommer in på kontoret samt under helgen när butiken kanske är stängd. De har också kunskaper om vad myndigheter och kunder brukar hitta smuts och ser till att ta hand om uppenbara och dolda problemområden.

Idag är det “inne” med städning och det är allt fler som nyttjar den tjänsten. Det är inte längre en klassfråga att anlita städhjälp utan det har efter RUT:s införande öppnat portar för alla samhällsklasser. Vill du veta mer om vad som gäller vid RUT-avdraget kan du läsa vår artikel om det här.