Har man bott i ett hus ett helt liv är det inte alls konstigt att man samlat på sig en massa saker som man behöver men framförallt inte behöver. Skåpen, garderoberna och förråden är inte sällan proppfyllda till max, så pass fyllda att man omöjligt kan använda sakerna där i utan att allt ramlar ut i en salig röra. Och det är väl onödigt, om något, att ha en massa saker som man inte kommer åt eller kan använda sig av. 

Det är viktigt för oss att inte skapa alldeles för avancerade känslomässiga band till våra materiella saker, det betyder alltså inte att man inte ska vara rädd om saker och ting men man behöver öva på att släppa sakerna när man inte längre använder eller behöver dom. Idag är den sekundära handeln stor och ständigt växande, du kan alltså rensa bland dina saker och skänka dom till en organisation som jobbar ideellt för världens utsatta. På så vis gör du en human och miljövänlig insats samtidigt som någon annan kanske kan få användning för de saker som du förvarat i dina förråd säkerligen i flera år.

När man rensar kommer man till nya insikter och man lösgör utrymme som kan användas till massor av olika saker, kanske har du drömt om ett större badrum, eller ett eget hobbyrum? Kanske inser du att ditt boende är för stort för dig? Ja möjligheterna är oändliga och likaså insikterna, det är viktigt för vår hälsa att vi reflekterar över vårt samlande då och då.

Känner du att du inte kommer igång med rensningen finns det flera firmor som gladeligen hjälper dig med allt som hör rensning till.

Lycka till!