Alla vill vi ju ha en rent och fint badrum. Speciellt efter vi sett hur skinande vackra de kan se ut i reklamfilmer om rengöringsmedel och liknande. Men detta kommer inte helt utan lite arbete. Är man bara villig att lägga ned tid och energi på att få det rent kan man helt klart få skinande resultat också.

En sak som är väldigt bidragande till ett mindre bra intryck är faktiskt fogarna mellan kakel och klinker. Med lite 24% ättika kan man fixa detta genom att lägga det på fogarna och låta verka ett timmer eller två och sedan gnugga rent med en trasa eller tandborste.

Märker man att fogarna är extra smutsiga kring avloppet kan det bero på att vattnet ligger kvar där lite för länge. Detta kan vara som resultat av dålig avrinning och då kan det vara en god idé att ta en närmare titt.

Med det är inte bara fogarna utan även kaklet och klinkers som kan bli missfärgat med tiden. Dessa rengör man bäst med ett anpassat rengöringsmedel, men för ännu bättre effekt kan man också se till att använda lite polish för att bokstavligt talat få ett skinande resultat.

Missfärgningar förekommer ju även i toalettstol och handfat och här kan man börja med att testa samma ättikalösning som för fogarna. Men fungerar inte det kan man behöva ett grövre skurpulver som kan hantera lite värre sorters missfärgningar.

Efter en ordentlig rengöring kommer man nog känna att man inte vill göra om processen igen inom kort. Vilket är varför man nu bör vara lite mer uppmärksam på när fläckar väl börjar dyka upp så man inte behöver göra mycket mer än att bara ta bort dem med vanliga rengöringsmetoder. Och det skadar ju inte att torka av ytor man använt vid varje besök till badrummet heller.