Det är det mest använda rummet i ditt och det ska hålla många, många år. Det är ingen renovering som görs varken varje eller vartannat år. Därför krävs det god planering för att det ska bli det badrum som du ska trivas med de kommande kanske 10 eller 20 åren.

Snyggt, funktionellt och utan problem

Det viktigaste är att badrummet är funktionellt, att badrumsporslinet är av bra kvalitet och att kakel och klinkers har satts på ett professionellt sätt. Med hjälp från till exempel Allmäna Rörjouren får du ett arbete gjort som håller. Förarbetet med rör och ett väl fungerande avlopp ska kollas och göras ordentligt innan kaklet sätts på plats. Välj ett kakel som är lätt att göra rent och ett som du trivs med. Du kan koncentrera dig på det estetiska medan proffsen sätter kakel och har koll på avloppet. Det första du ser på morgonen är ditt badrum och det ska vara trivsamt och kännas välkomnande. Med detaljer som till exempel handdukar kan du förnya badrummet så ofta du vill. Snygga tvålkoppar och tvålpumpar gör badrummet välkomnande. Lägg gärna till olika stilleben i form av doftljus eller en vas med lavendel som sprider en diskret men underbar doft.

Städa rätt

Du bör fundera på att välja en vägghängande toalett. När det gäller städningen är dessa otroligt praktiska. Smuts har en förmåga att samlas runt toalettstolen och bakom den är det svårt att komma åt att städa så ibland slarvar man lite. Resultatet blir att smutsen får fäste och det blir ännu mer svårstädat. Med en vägghängd toalettstol blir golvet under otroligt lättstädat. Hur ofta tvättar du duschdraperiet? Det behöver med jämna mellanrum tvättas eftersom mögel lätt får fäste på det. Du behöver inte ha ett stort förråd av rengöringsmedel. Med ättika eller vinäger kommer du långt och får ordentligt rent utan en massa kemikalier.