Glad fönsterputsare

Är det dags för rengöring av dina fönster? Smuts på fönstret kan vara ett överhängande irritationsmoment som man ofta undviker att handskas med. Det har blivit vanligare att anställa en firma för att putsa hem eller fritidshus med större fönster.

Tack vare de generösa skattereglerna anlitar människor i större utsträckning firmor för fönsterputsning. Tidigare var det mest vid flytten man kostade på sig att ta hjälp med fönstren.

Om du tycker det är för dyrt att anlita en fönsterputsare så kan du putsa dina egna fönster; det är inte speciellt svårt om du har lite förnuft och tålamod. Några frågor du först kan ta ställning till är: vilka typer av fönsterputsningsmedel bör man använda och vilken typ av trasa är lämplig?

Det förekommer att människor vid de första fönsterputsningarna, luddar in fönster med rengöringsmedel och använder trasan för hårt. Se till att du har en gummiskrapa istället för en badrumsskrapa som kan repa ditt fönster. Du behöver inte köpa dyra fönsterputsmedel, det går att skapa din egen blandning. Det kan vara så enkelt som att blanda varmt vatten med diskmedel. Du kan också prova på att köra en blandning av hett vatten och ättiksprit. Se till att du har en torr trasa och om det är väldigt smutsiga fönster så rekommenderas en microfiberduk.

En annan sak du bör se upp med är vädret du putsar i. Om det är mycket sol ute så torkar rutorna snabbare. Då kan det vara på sin plats att du putsar i ett snabbare tempo så att man hinner skrapa av i tid innan fönstret torkat. Om det är väldigt kyligt ute så bör du använda dig av T-röd och hett vatten. Det här är några av tipsen som gör det enklare för dig och mindre kostsamt långsiktigt.