Att flytta innebär en del jobb, har man ett stort boende så är det mycket som ska packas och fraktas till den nya fastigheten. Men oavsett så är det grejer som måste fixas. Det ska städas ur och flyttkort skrivas. Ska du flytta allt själv, med hjälp av vänner eller ska du anlita flyttfirma? Ska du städa själv eller anlita städfirma?

Anlitar du flytthjälp så är det ett par saker som du bör tänka på innan de kommer och hämtar dina prylar. Det kan även vara bra att tänka på dessa saker om du ska köra dina saker själv. Införskaffa riktiga flyttlådor, såna finns att köpa på typ Clas Ohlson för en billig penning och hjälper dig när du ska packa mindre prylar, dessa lådor är så mycket lättare att stapla och bära. Koppla ur och märk upp alla kablar till TV, stereo och datorer, det underlättar när du sedan ska koppla tillbaks allt i din nya lägenhet. Anlitar du flytthjälp, ta själv hand om värdesaker såsom pengar, värdepapper eller smycken så de inte hamnar i orätta händer. Inte för att man misstror någon, men det blir så mycket enklare om du själv har dessa i en låda eller väska.

Fast monterad utrustning som till exempel tvätt eller diskmaskin som ska skickas med flytthjälpen ska monteras ur av behörig fackman, då de som fraktar dina grejer inte är elektriker. Tänk också på att om du flyttar på vinter så tar inte flyttfirman ansvar för dina krukväxter och blommor, se till att du själv fraktar dessa till din nya bostad med omsorg så dessa klarar kylan. Flyttfirmor brukar vanligtvis inte ta med kyl och frysvaror, men kolla med flyttfirman innan hur de brukar göra. Kontrollera att allt som ska packas i flyttlådor är gjord och att allt är OK innan firma som ska hämta dina prylar kommer.

Visst kan det vara skönt att slippa städa ur en lägenhet eller hus? Då kan flyttstädning vara en lösning för dig, på Bidlay så skapar du först ett konto, sedan lägger du upp kostnadsfritt din förfrågan för städning av din lägenhet, sedan så startar en auktion bland företag och det med bästa priset vinner auktionen. Det går även att lägga upp en auktion för hela din flytt. Både privatpersoner och företag kan öppna ett konto på Bidlay och delta i tjänsteauktioner på sajten.