Att öppna dörrarna och stiga in i ett rörigt hem där du inte trivs efter en lång arbetsdag är något som kan vara rent destruktivt för ditt välmående. Hemmet är den trygga zonen och bör därför vårdas och tas hand om med samma omsorg som du tar hand om dig själv. Man skulle egentligen kunna säga att ditt hem är en förlängning av din person, och därför är ett välmående hem också en viktig del till ett friskt och härligt liv.

Ett sätt att uppnå detta är att hålla det rent genom att regelbundet storstäda hela hemmet, men det finns mer än att bara dammsuga, skura och tvätta fönster. Inredning, tapeter, ljus och detaljer spelar en avgörande roll för hur du och din omgivning kommer att uppleva ditt hem. De flesta vill ha ett hem som inte bara du, utan även dina nära och kära, kan trivas i. Därför är det viktigt att se till helheten.

Fina detaljer i hemmet

Något som man kanske inte tänker på i första läget men som kan ge hela hemmet ett ansiktslyft är alla detaljer. En sån sak som att ha fina dörrhandtag kan öka hemmets utseende ordentligt. Därför är just dörrhandtag trycke en detalj som är väl värd att investera i. Även bårder, lister, kranar, köksluckor och liknande har en stor effekt på hur hemmet upplevs. Det kan finnas detaljer som man vanligtvis inte tänker på som kan göra mycket för en inredning i hemmet.

Tapetsera om

Att sätta upp nya tapeter kan ge en helt ny atmosfär till ditt hem – det kan göra hemmet både ljusare och piggare. Att tapetsera om ett rum kan man snabbt göra under en ledig helg. Styr ihop möblerna i mitten på golvet och plasta in dessa för säkerhets skull. Se till att göra ett bra underarbete så löser sig tapetseringen nästan av sig själv. En passande inredning ger liv åt tomma ytor och precis som allt annat i ditt hem blir det en förlängning av din personlighet.

Inred med belysning

Ljus är viktigt, framförallt i Sverige där halva året är så mörkt. Att befinna sig för mycket i mörker kan leda till depressioner och därför är det viktigt att se till att varje rum har tillgång till en välfungerande och bekväm belysning. Det ska både fungera när du behöver en skarpare belysning men även som mysbelysning när du sitter och kopplar av. Idag så är den mesta av lampor som finns dimbara, försök se till så att installera dimfunktion i de rum där du markant vill förändra stämningen. Det gör du bäst med dimning.