Är det dags att flytta? Det kan vara med blandade känslor man bestämmer sig för att flytta. Det kan också vara av olika anledningar som gör att en flytt är nödvändig. Familjen kanske har vuxit och bostaden börjar kännas för trångbodd. Man kanske fått arbete på annan ort och vill flytta närmare sitt arbete. Barnen kanske har flugit ut och man står med ett stort radhus och vill flytta till något mer anpassat.

Oavsett anledning så gäller det att planera sin flytt, man vet oftast ett datum då man får tillgång till det nya boendet och ett datum när man ska lämna ifrån sig nycklarna till det gamla. De flesta gångerna så fungerar det precis som man önskar. Antingen så väljer ni att flytta allt själv och då kan det vara skönt att boka en firma som sköter flyttstädning. Är det ett stort bohag som ska flyttas så kan även flytthjälp vara skönt att anlita.

Innan det börjar packas så kan det också vara skönt att rensa ut sådant som man kanske inte dagligen använder. Gör en lista på saker som ni verkligen vill ha kvar, skänk sådant som ni inte är behov av till någon hjälporganisation. Finns det saker av värde så så kanske ni kan lägga ut till auktion och få in lite flyttpengar. Vissa vill byta ut och skaffa sig nya möbler i samband med flytt, sälj de som ni inte är i behov av på Blocket eller annan försäljningskanal.